Društvo

PROSLAVA DANA POLICIJE U JABLANIČKOM OKRUGU ODRŽANA DANAS U VLASOTINCU

U okviru ovogodišnje proslave Dana policije u Jablaničkom okrugu, koja je održana danas u Vlasotincu, okupljeni su, između ostalog, imali prilike da pogledaju deo opreme i naoružanja kojim raspolaže policija, ali i da prisustvuju izvođenju taktičko-pokazne vežbe. Građani su imali priliku da vide vozila i opremu Policijske uprave u Leskovcu , ali i vatrogasaca i Odreda žandarmerije, dok je za najmlađe pripremljen poseban program, a osim rešavanja slagalica i mozgalica, oni su mogli  da sednu na policijske motocikle i u automobile, kao i na kvadove.

Ovaj događaj je poslužio i za odavanje pošte stradalom pripadniku policije, Miroslavu Stamenkoviću.

Govoreći o stanju bezbednosti na području leskovačke Policijske uprave, načelnik Tomislav Ilić je istakao da su u prethodnoj 2021. godini, postignuti dobri rezultati. On je dodao da je broj krivičnih dela smanjen za 12 odsto, te da se ovakav trend nastavio i u prvom kvartalu ove godine. Prema rečima načelnika Ilića, u narednom periodu prioritetni zadaci policije će biti suzbijanje narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja.

Naglasivši da je Vlasotince oduvek imalo izvrsnu saradnju sa Policijskom upravom u Leskovcu, predsednik opštine, Bratislav Petrović rekao je da će se negovanje dobrih odnosa nastaviti i u budućnosti.

Povodom Dana policije u Jablaničkom okrugu, na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu, između ostalog, organizovan je i prikaz opreme i naoružanja kojim raspolažu policijske snage. Takođe, izvedena je i taktičko-pokazna vežba, kojoj su prisustvovali i učenici vlasotinačkih osnovnih i srednjih škola.

Pre početka svečanosti, načelnik Policijske uprave u Leskovcu i predsednik opštine Vlasotince, Bratislav Petrović, položili su cveće na spomen ploču policajcu Miroslavu Stamenkoviću, koji je stradao pre 10 godina na dužnosti.
Ovom prilikom, pukovnik Tomislav Ilić, je u ime ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, uručio zahvalnice Nenadu Stojiljkoviću i Saši Cvetkoviću, pripadnicima Policijske uprave Leskovac.

Categories: Društvo

Leave a Reply