Društvo

Obeležena gradska i hramovna slava opštine Zubin Potok

Opština Zubin Potok danas je u prisustvu velikog broja vernika obeležila gradsku i hramovnu slavu Sv. Trojice.

Svetu erhijerejsku liturgiju u Hramu Svete Trojice služio je vladika Raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, nakon čega je održana i litija opštinskim ulicama.

Čestitajući slavu rukovodstvu i žiteljima Zubinog Potoka, zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Borislav Tajić je istakao da im prenosi i pozdrave i čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Кancelarije Petra Petkovića.

„Višeznačna je simbolika obeležavanja današnjeg dana u Zubinom Potoku. Ovo je prilika da se posvetimo pre svega tradiciji, ali i podsetimo se svega onoga što je do sada urađeno i što se planira u budućnosti kada je razvoj Zubinog potoka, ali i srpskih sredina na КiM u pitanju“, rekao je Tajić.

Dodaje da su planovi Кancelarije za Кosovo i Metohiju uz podršku srpskog predsednika Aleksandra Vučića „ambiciozni, ali i ostvarivi“.

„Opština Zubin Potok u kontinuitetu je jedno veliko gradilište i tako će biti i u budućnosti. U osnovi svega što planiramo i što trenutrno radimo, mora biti pre svega mir, bezbednost i sigurnost svakog pojedinca. Samo na takvim osnovama možemo da ostvarimo sve svoje planove u Zubinom Potoku, ali i širom prostora Кosova i Metohije gde je pomoć države Srbije nikad snažnija“, istakao je Tajić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Categories: Društvo

Leave a Reply