Hronika

DRUGI PISU: “NEMA OČEVIDACA INCIDENTA” Milan Kalinić pravosnažno oslobođen za nasilničko ponašanje

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio glumca Milana Kalinića od optužbi za nasilničko ponašanje na košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana u aprilu 2019. godine.

Sud je ovom odukom odbio kao neosnovanu žalbu Višeg javnog tužioca i potvrdio drugu prvostepenu presudu Višeg suda, objavljeno je na sajtu suda. U obrazloženju suda se navodi da na priloženom CD-u , nema fotografija koje su zabeležile fizički obračun između Kalinića i oštećenog, kao i da među ispitanim svedocima nema očevidaca incidenta. Takođe, sud navodi da ni sam oštećeni u svom svedočenju nije video ko mu je zadao nekoliko udaraca.

Prilikom donošenja druge prvostepene presude, sudija je istakao da nema dokaza iz kojih se može zaključiti da je Kalinić kriv. Posle prvog suđenja, Kalinić je osuđen na uslovnu kaznu od 10 meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Bila mu je izrečena i zabrana prisustva na utakmicama u trajanju od godinu dana i to tako što mu je naloženo da se pred svaku utakmicu javi policijskoj stanici i u njoj provede vreme trajanja utakmice ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Do incidenta je došlo pred početak utakmice zbog rasprave oko mesta sedenja u gledalištu, preneli su tada beogradski mediji. Izvor-foto i Autor: Tanjug/Srpskainfo

Categories: Hronika

Leave a Reply