Obrazovanje

LESKOVAC: Učenici Medicinske škole ostvarili fantastične rezultate na republičkim takmičenjima

Učenici Medicinske škole u Leskovcu mogu da se pohvale fantastičnim rezultatima na republičkim takmičenjima iz biologije, istorije, matematike, zdravstvene nege, anatomije, srpskog jezika ove školske godine,što je bio povod konferencije za novinare ove obrazovne ustanove.

Krenuli smo sa matematikom u Vršcu, učstvovala su četiri učenika i svi imali izuzetne rezultate, Aleksa Bogdanović, učenik trećeg razreda osvoji je prvu nagradu, učenica  drugog razreda Emilija Spasić osvojila je  takođe prvo mesto, Teodora Đorđević je bila drugoplasirana, a tećeplasirana Tanja Petković, kazala je direktorka Medicinske škole Marija Savić.

Na književnoj olimpijadi održanoj u Sremskim Karlovcima Medicinska škola je osvojila drugo mesto, a reč je opet o Teodori Đorđević, dok je zlatnu medalju iz biologije dobio Aleksa Bogdanović.  Ovi uspesi su kruna dugoročnog rada, smatraju oni.

Kako je zaključeno nagrada je pregršt  i gde god su se pojavili učenici Medicinske škole iz Leskovca bili su veoma uspešni, što je još veći uspeh s obzirom da su prethodne dve godine bile obeležene epidemijom korona virusa i nastavom na daljinu,  zaključeno je na konferenciji za novinare ove obrazovne ustanove za koju iz godine u godinu vlada veliko interesovanje.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply