Sport

RASVETLJAVANJE – LESOR NIJE NAPRAVIO PRESTUP: Oglasili se iz ABA lige – „Bilo je sudijskih grešaka, ali to je normalno, dešava se

Finalna serija AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde i Partizana protkana je sudijskim greškama, a najveća je načinjena kod prestupa tokom slobodnog bacanja Matijasa Lesora.

Košarkaši Zvezde slavili sa 85:81 i time došli do rezultata od 2:0 protiv Partizana, drugi meč je ostao u senci nekoliko spornih sudijskih odluka.

Partizan je, smatrajući da je oštećen, tražio od ABA lige da dobije sudijsku ekspertizu, posle koje je ustanovljena nekolicina grešaka, dok se sada i ABA liga oglasila povodom čitave situacije, rekavši da je „sve to normalno“.

– Utakmica je bila veoma teška za suđenje, pogotovo kada se radi o kontaktima košarkaša. Tokom meča je viđeno dosta pogrešnih sudijskih odluka, ali to se dešava u svim utakmicama, iako ne bi smelo. Posle analize, ustanovljeno je da Matijas Lesor nije napravio prestup, da su sudije načinile grešku i da je lopta dodirnula obruč, pre nego je on zakoračio na liniju slobodnih bacanja, tako da je to pogrešna odluka – stoji u saopštenju AdmiralBet Aba lige. Izvor-foto: Agencije i portali, Novosti

Categories: Sport

Leave a Reply