Hronika

Veliki požar u bivšoj fabrici duvana u Tetovu

Veliki požar izbio je danas u bivšoj fabrici “Makedonija Tabak” u Tetovu, dok vatrogasne ekipe i dalje rade na njegovom gašenju.

Za sada nema izveštaja o žrtvama i povređenima. Direktor Centra za upravljanje kriznim situacijama Stojanče Angelov potvrdio je novinarima da su trojica vatrogasaca hospitalizovana zbog udisanja dima.

Policija je ograničila kretanje u gradu na severozapadu Severne Makedonije zbog velikog požara i gustog dima koji se širi nebom, dok su škole obustavile nastavu.

krupljani.ba&dtd=806 U saopstenju Opstine Tetovo objavljenom na društvenim mrežama navodi se da je u saradnji sa opstinskim sektorom za obrazovanje doneta odluka da se danas i sutra obustavi obrazovni proces zbog situacije nastale nakon požara koji je izbio u skladištu objekta.

– Iz sigurnosnih razloga zbog pogoršanja kvaliteta vazduha u Tetovu i radi zaštite zdravlja dece i učenika, doneli smo ovu odluku. Takođe apelujemo na građane da ne napuštaju svoje domove bez potrebe dok se situacija ne popravi. Građani koji se kreću napolju trebaju nositi zaštitne maske – navodi se u saopstenju.

Categories: Hronika

Leave a Reply