Društvo

NEZABORAVNIK: Dodik na svesrpskom saboru “Krušedolska zvona”

Njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije ugostio je danas srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u manastiru Krušedol.

U ovom manastiru održava se 16. Krajiški crkveno-narodni svesrpski sabor “Krušedolska zvona”.
Episkop je izrazio zahvalnost Dodiku za svu podršku koju svih ovih godina nesebično pruža ovom saboru.

 – Krušedolski sabor je sabor okupljanja i saborovanja oko Crkve koja je najsnažniji element srpskog identiteta – rekao je tom prilikom srpski član bh. Predsedništva. – Danas sam u Krušedolu s našim narodom da 16. put obeležimo sećanje na stradanje naroda iz Republike Srpske Krajine. Uz molitvu u crkvi drevnog manastira želimo da obnovimo ne samo sećanje na stradale, već i na život na ovim prostorima – dodao je Dodik.

– Sve je to morao da napusti i dođe ovde u Srbiju. Јeste u bratskoj Srbiji ali, ipak, u nepoznato, da pokuša da ovde formira život i integriše se sa srpskim narodom na ovim prostorima. Sve su to teške godine – rekao je Dodik.

Ispored manastira se okupilo više hiljada ljudi, Srba iz Hrvatske, Republike Srpske, Srbije i dijaspore koji su pozdravili srpskog člana Predsjedništva BiH i dočekali ga s velikim oduševljenjem. U manastiru Krušedol danas se održava 16. Krajiški crkveno-narodni svesrpski sabor “Krušedolska zvona”, koji je počeo Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom za sve Srbe stradale u ratovima od 1991. do 1999. godine i umrle u izbeglištvu. Autor: RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply