Sport

Borovčanin „nokautirao” Klička: Srbi su ga spasavali od albanske mafije, sram ga bilo!

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, odgovorio je na skandaloznu izjavu Vitalija Klička, gradonačelnika Kijeva i legendarnog boksera, koji je u izjavi za albanske medije u Davosu poručio da se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora

Pomenuta izjava podigla je dosta prašine, a Borovčanin kao bivši šampion Evrope u poluteškoj kategoriji i neko ko je godinama trenirao sa Kličkom, najoštrije je osudio njegov postupak, dodajući da bi trebalo da bude sramota zbog onoga što je izgovorio za albanske medije.

„Vitalij Kličko je izdao i pogazio sopstvene korene, pa i ne čudi što se u politici ponaša kao nokautirani bokser u ringu. Nekada je bio normalan čovek i sportista, kada smo trenirali zajedno, ili se samo tako predstavljao, ali je u njega ušlo neko zlo pred kraj bokserske karijere. I ne čudi to njegovo sadašnje neljudsko ponašanje s obzirom da su ga mentori tada obučavali za tzv veštine ‘govorništva i javnog nastupa’. Iz istih razloga sam prekinuo sa njim svaku komunikaciju, upravo kada ga je to zlo postavilo na čelo kolone u Majdanpu gde je i napravljen razdor između dva bratska naroda, ukrajinskog i ruskog. Sada ponovo produbljuje sukobe i pokšava da napravi nove, pri čemu do linije fronta dolazi da se fotografiše i da da zapaljive izjave za medije, a spava u svojoj skupocenoj vili na periferiji Kijeva.

Zaboravio je da sport treba da miri ljude, a ne da ih zavađa, kako je govorio Mendela kojeg je citirao dok je boksovao”, rekao je Borovčanin.

Nenad Borovčanin je dodao i da su Srbi svojevremeno štitili Klička od albanske mafije.

„Kličko bi trebalo da zna da je Kosovo i Metohija za nas Srbe više od teritorije i kolevka srpstva, dok izgleda ne poznaje ni istoriju sopstvenog naroda. Kličko treba da zna i to da je Srbija jedina zemlja na svetu gde svako može prošetati i sa ukrajinsnkom i sa ruskom zastavom, i da svaki građanin Srbije doživi i jedne i druge kao braću, čiji sukob podjednako izaziva tugu u srcima svih nas u Srbiji. Kličko treba da zna da srpski narod najbolje zna cenu mira i cenu rata, kao i da Srbija na čelu sa našim predsednikom Vučićem ima jasan stav po pitanju sukoba u Ukrajini, kao i da naša zemlja najiskrenije želi i sve čini da nastane mir, kao i da se patnje ljudi ublaže. Kličko na posletku treba da se podseti koliko su mu Srbi pomogli u Hamburgu kada ga je ista ta albanska mafija napala, a Srbi ga spasavali.

Kličko treba da zna da srpski narod nikada nije poražen, jer se naša vojska sa Kosova i Metohije povukla na tenkovima zbog vere da će nastupiti mir i da nas neće prećariti sa raznim rezolucijama, a nakon toga napasti naš goloruki narod, paliti srpske crkve i manastire. Kličko treba da zna da je Srbija zemlja slobodnih i ponosnih ljudi, sa jasnim dobronamernim i miroljubivim stavovima, bila kroz istoriju, ostala sada i biće u budućnosti”, zaključio je Borovčanin, čije je reči objavio Bokserski savez Srbije. Izvor: Sputnik

Categories: Sport

Leave a Reply