Obrazovanje

LESKOVAC: Održana Svetosavska akademija – Tehničke škole ‘’Rade Metalac’’

U leskovačkom Narodnom pozorištu održana je Svetosavska akademija kojoj je domaćin bila Tehnička škola „Rade Metalac“. Akademija je organizovana na nešto izmenjeniji način kako bi se ispoštovale epidemijske mere. Direktor Tehničke škole „Rade Metalac“ Danko Danković zahvalio se na pomoći u organizaciji svečanosti svoj deci, učenicima, vaspitačima, nastavnicima i direktorima predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola, Leskovačkom crkvenom ansamblu „Branko“ kao i svim ustanovama u gradu i lokalnoj samoupravi koje su nam ustupile svoj prostor ili uzele učešće u aktivnostima.

„O svetom Savi je teško reći nešto što već nije rečeno On je vekovima inspiracija, svetlo na kraju tunela u teškim vremenima, naša vodilja, kako, uostalom glasi i slogan ovogodišnjih svečanosti. Svi mi, a prosvetni radnici posebno, hodajući utabanim stazama duhovnog nam oca Save, imamo jasan zadatak da utiremo nove puteve nauke i učenja i našem pokoljenju ostavimo bolju i uspešniju državu, time što svako od nas daje najviše i najbolje od sebe, pokazujući svojim ličnim primerom, generacijama učenika koje obrazuje, značaj škole, vere, znanja i vaspitanja. Kroz izbor između predaje i borbe, licemerja i požrtvovanosti , straha i slobode, svađe i ujedinjenja, svakodnevno se suočavamo sa Svetosavskim zavetom, a taj Zavet, Savino zaveštanje, naše je uporište i svetionik.“

Na svečanosti su po tradiciji uručene svetosavske povelje najboljim pojedincima i kolektivima za ostvarene rezultate u protekloj godini. Povelje su dobili Matija Stojanović učenik Gimnazije, Miloš Radovanović, učenik Ekonomske škole, Osnovna škola “Svetozar Marković” i Trgovinsko ugostiteljska škola Leskovac. Specijalnu Svetosavsku povelju za doprinos širenju duha Svetosavlja i unapređenju vaspitno obrazovnog rada dobio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply