Društvo

LESKOVAC: Održan forum ‘’Moć poslovnih žena’’

Danas je škola za razvoj poslovnih veština „Ivana Micić“ organizovala drugi privredni forum pod nazivom „Moć poslovnih žena“ u Leskovcu, u okviru kojeg su, uz učešće brojnih uspešnih žena, priređene i dve panel diskusije „Biznis na štiklama“ i „Žena, majka, preduzetnica“.

Valja, medjutim, reći da je biti poslovna žena u ovim izazovnim vremenima postalo jako zahtevno. Bilo da se bavimo preduzetništvom, radimo u državnoj ustanovi ili korporaciji, bilo da smo student, majka, ćerka ili supruga, veliki broj poteškoća se svakodnevno stavlja ispred nas, rečeno je danas u okviru panel diskusije pod nazivom “Biznis na štiklama”, na kojoj su učestvovale Tatjana Galijaš, menadžer ljudskih resursa, Jelena Krstić, porodični terapeut i profesorka Danka Milojković.

Inače, drugi po redu privredni forum „Moć poslovnih žena“ u Leskovcu organizovala je Škola za razvoj poslovnih veština „Ivana Micić“, koja, pre svega, podržava sve one koji žele da pokrenu sopstveni biznis. Takođe, posvećena je i povezivanju mladih talentovanih ljudi i poslodavaca koji dele iste vrednosti.

Kako je ovom prilikom rečeno broj žena u Srbiji, koje se bave preduzetništvom, iz godine u godinu, je sve veći. Iako, nije lako doneti odluku o pokretanju posla od nule, žene se odlučuju na taj korak, prvenstveno, zbog mogućnosti da same budu svoj šef, ali i zbog fleksibilnosti, kako bi više vremena provele sa porodicom.

Categories: Društvo

Leave a Reply