Društvo

DRUGI PIŠU: Smej se smej – Smeh je lekovit

 Kažu da nema boljeg leka od smeha. Oni koji se mnogo smeju, kažu, duže žive od mrguda i život im je mnogo lepši. Pesimisti kažu da im život zato brže prođe. Eh, ko bi svima ugodio?!

Ali ja sam prihvatio to da je smeh lekovit, i zato se samo smieem. A prilika za smeh imamo napretek. Gdje god se okreneš, nešto smešno. Šta god čuješ, to je da crkneš od smeha. Ha, ha, ha, ha, ha! Ko se ne bi smejao?! Ovo je vreme kad se smeju i oni koji se nikada nisu smejali.

Evo, jutros otvorim jedan portal – kažu, smanjuje se broj zaraženih od korone, ali mjere se pooštravaju. Ha, ha! Pa zar to nije smiješno?! Čitam dalje, kad ono, u jednoj zemlji otkrili da su vlasti lagale u vezi s lečenjem korone, haaaa, ha ha! To je baš smiješno. Na sledećem portalu vidim – izgorela fabrika lekova koja je proizvodila, eto slučajno, onaj lek koji je jeftin, proveren i uspešan i u lečenju korone. Ha, ha, pa to je da umreš od smeha!

Onda pogledaš dalje, na hiljade ljudi otpušteno u nekoj velikoj firmi. i život im je mnogo lepši. Pesimisti kažu da im život zato brže prođe. Eh, ko bi svima ugodio

Ali ja sam prihvatio to da je smeh lekovit, i zato se samo smejem. A prilika za smeh imamo napretek. Gde god se okreneš, nešto smešno. Šta god čuješ, to je da crkneš od smeha. Ha, ha, ha, ha, ha! Ko se ne bi smejao?! Ovo je vreme kad se smeju i oni koji se nikada nisu smejali.

Evo, jutros otvorim jedan portal – kažu, smanjuje se broj zaraženih od korone, ali mere se pooštravaju. Ha, ha! Pa zar to nije smešno?! Čitam dalje, kad ono, u jednoj državi otkrili da su vlasti lagale u vezi s lečenjem korone, haaaa, ha ha! To je baš smešno. Na sledećem portalu vidim – izgorela fabrika lekova koja je proizvodila, eto slučajnoZar može biti nešto smešnije od toga?! Pa, ha, ha, sad ne mogu ni napisati od smeha – i deca u vrtiću će se usrećiti nošenjem maski! Već i pri pomisli kako će ta dečica izgledati, tresem se od smeha i zamišljam kako će im biti smešno takvo odrastanje. A poslušajte ovo, ha, ha, turistima jednostavno ne dozvoljavaju povratak kući jer su, ha, ha, opasni, mada nisu zaraženi, ali bi nekada mogli biti, a neki od njih koji imaju preko devedeset godina i po šesnaest opasnih bolesti možda uskoro i umreti, ha, ha, ha! Pa zar je moguće ne smejati se takvoj vrhunskoj komediji?

Onda vidim kako stižu istovremeno tri dežurne patrole da savladaju neodgovornog nezaraženog građanina koji ne nosi masku, ha, ha, i tako ugrožava odgovorne građane. Pa vidim komšiju, baš je to smešno, kako zove Krizni štab i preklinje ih da pojačaju mere i da privedu redu njegovog komšiju koji se neodgovorno šeta po svom dvorištu bez maske, haaaa, ha ha! Ma, samo što ne puknem od smeha!

I sve tako nešto smešno, presmešno. Dovoljno je samo ovoliko razloga koliko ih ima vezanih za koronu da se smejemo zbog te opake bolesti da se svi izlečimo od svih drugih bolesti. Evo, već vidimo da nema više ni raka, ni side, ni tuberkuloze, ni kuge ni kolere – sve smo to smehom izlečili, ha, ha ha! Zato, smejmo se, smeh je lek! A kako vidimo, barem se imamo čemu smejati. A oni mrgudi sa početka teksta gledaju izbuljenih očiju kao da kežu: Samo se vi (ti) smejte ili onu poznatu “Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje“, e pa ko će biti zadnji, da vidimo?!I. K., logicno, Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply