Društvo

LESKOVAC: Uručene zahvalnice za doprinos radu Opšte bolnice

Opšta bolnica u Leskovcu dodelila je zahvalnice privrednicma, preduzećima, ustanovama, pojedincima i lokalnim samoupravama koji su podržali rad ove ustanove, tokom epidemije virusa korona, putem brojnih donacija novca, dezinfekcionih sredstava, maski i druge opreme. Pomoćnik direktora Opšte bolnice dr Milan Petrović zahvalio je svim donatorima na pomoći koja je bila posebno značajna u situacijama kada nije bilo vremena za javne nabavke, a bilo je potrebe za pojedinom opremom.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je takođe uručena zahvalnica, ovom prilikom je najavio dalje radove na obnovi leskovačke Opšte bolnice.

Posle ulaganja u energetsku efikasnost glavne bolničke zgrade, kroz zamenu stolarije i uređenje fasade, kada je investirano pet miliona evra, uskoro se završava procedura za izbor izvođača radova na potpunoj obnovi unutrašnjosti celog objekta vrednoj 4,5 milijardi dinara.

– To je vrednost godišnjeg budžeta našeg grada i ako dodamo još milijardu dinara, koliko će biti uloženo u novu opremu, govorimo o investiciji od 5,5 milijardi dinara. Tender je u toku. Očekujemo da se završi oko 22. januara i onda možemo da krenemo sa rekonstrukcijom – istakao je Cvetanović.

Projekat finansira država, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto više od 50 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju, a još 45 miliona namenjeno je nadzoru radova koji treba da počnu. Među onima koji su dobili zahvalnice je i predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović. Ova lokalna samouprava je prošle godine leskovačkoj bolnici, u jeku borbe protiv korone, donirala 10 koncentratora za kiseonik. Na ovom skupu uručene su zahvalnice za pomoć rada Opšte bolnice Leskovac opštinama Bojnik, Lebane i Vlasotince, kao i brojnim pojedincima i firmama koje su nesebično pomagale zdravstveno osoblje i bolesnike.

Categories: Društvo

Leave a Reply