Društvo

Beogradski muftija podržao Novaka: Bog sve vidi

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić podržao je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, kome australijske vlasti nisu dozvolile da uđe na teritoriju te zemlje i da igra Australijan open.

Muftija je uputio snažnu podršku Đokoviću pružio preko Tvitera, a poruka je bila veoma kratka i u isto vreme veoma jasna.

– Bog sve vidi – napisao je Jusufspahić, čime je pružio podršku Đokoviću koji prolazi kroz jedan od najneprijatnijih trenutaka u svojoj bogatoj karijeri.

Podsetimo, Đoković je zaustavljen na aerodromu u Australiji jer mu je odbijena viza za ulazak u ovu zemlju.

Srpski teniser krenuo je po još jedan trofej, istorijski, na prestižnom Grend slemu, a prilikom ulaska pokazao je medicinsko izuzeće koje bi trebalo da opravda to što nije bio vakcinisan.

Đokoviću je odbijena viza, a rečeno mu je da nema potpunu dokumentaciju, nakon čega je prebačen u smeštaj u hotel koje su australijske vlasti odredile za prihvat migranata. Porodica Đoković saopštila je da su izuzetno loši uslovi u ovom smeštaju.

Porodica i teniseri naglašavaju da Novak ovo nije zaslužio, a konačnu odluku daće sud koji će o Novakovoj žalbi odlučivati u ponedjeljak.

U Beogradu su već nekoliko puta održani skupovi podrške Novaku, a juče su održani i u Nikšiću i Budvi, a podsjetimo, da je najbolji teniser sveta i počasni građanin ova dva grada u Crnoj Gori.

Svedočim:
‘Bog sve vidi’???? pic.twitter.com/hf83vD2wSv

— Mustafa Jusufspahic (@MJusufspahic) January 7, 2022

Categories: Društvo

Leave a Reply