Društvo

Uspešna vežba VS u zimskim uslovima na jugu Srbije

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, čija je komanda u Vranju, realizovali su ovih dana redovnu obuku u zimskim uslovima.

Tokom obučavanja na padinama Kopaonika izviđači su, u zahtevnim mikroklimatskim uslovima, realizovali sadržaje taktičke, fizičke i obuke izviđačkih jedinica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, orijentacija i kretanje na nepoznatom i snegom prekrivenom terenu, izrada skloništa za smeštaj i boravak ljudi, maskiranje, dejstvo iz zasede i borilačke veštine, bili su samo „deo specifičnih sadržaja za koje su se pripadnici izviđačkih jedinica osposobljavali“.

„Obuka izviđačkih jedinica je kontinuiran i zahtevan proces, realizuje se tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima.

Ona se sprovodi u situacijama sličnim onima u kojima se mogu naći u stvarnom životu u dubini neprijateljevog rasporeda, kako bi održali i unapredili osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Izvor-Foto:MOD

Categories: Društvo

Leave a Reply