Društvo

BRATSKA AKCIJA: Pokloni mališanima na Kosovu i Metohiji iz Tivta i Podgorice

Zahvaljujući prilozima dobrih ljudi i donatorima, aktivisti humanitarne organizacije iz Tivta “Miholjski zbor“ i “Srpski nacionalni savet“ iz Podgorice podelili su za dva dana 550 novogodišnja paketića deci na Kosovu i Metohiji. Juče su posetili mališane u Suvom grlu, Banji i Crkovezu, dok su danas delili novogodišnje paketiće u Sušici, Vitini, Partešu, Cernici, Koretištu, Straži, Kuscu, Šilovu, Gnjilanu i Makrešu.

“`Miholjski zbor` je uz blagoslov Mitropolita Amfilohija nastavio sa humanitarnim akcijama u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji. Oni se trude i rade zajedno sa svojim donatorima, koji svakodnevno doniraju novčana sredstva. Nisu na Kosovu prvi put, a nadam se ne i poslednji“, rekao je za RTV Kim gračanički sveštenik Bratislav Bogdanović, koji pomaže realizaciji svih humanitarnih aktivnosti.

Humanitarna organizacija “Miholjski zbor“ ima za cilj da pomogne Srbima na Kosovu. U više navrata je pomagala obnovu vrtića na teritoriji opštine Gračanica, organizovala dodelu novogodišnjih paketića, kao i sedmodnevno letovanje u Budvi za četrdesetoro dece u saradnji sa gradonačelnikom Budve.

Categories: Društvo

Leave a Reply