Društvo

U Štrpcu protest zbog hapšenja Nikolića i njegovih saradnika

U centru Štrpca, ispred zgrade Opštine, danas je održan protest građana i članova porodice uhapšenih u akciji „Brezovica“ koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Lokalna vlast tvrdi da se okupljanje desilo spontano, a prisustvovali su mu aktuelni gradonačelnik Dalibor Jevtić, poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Branislav Nikolić, inače brat bivšeg gradonačelnika, ali i članovi porodica ostalih uhapšenih. 

Oni su zatražili od Kosovske policije da „prestane sa upadima i zastrašivanjem“, te da u akciji nisu uhapsili nikakve kriminalce, niti ratne zločince, već porodične ljude. Poručili su i „da niko ne sme da ih unapred osuđuje“.

Huanita Raičević kaže da su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije tokom upada u kuće uhapšenih „istraumirali decu“.

„Ovo može svakome da se desi. Mogu ujutru bilo kome da lupe na vrata i šta, da ne nađu ništa, već samo da se iživljavaju“, kaže ona.

„Moja ćerka je bolesna, dva dana iz kreveta ne ustaje“, dodaje Danica Kostić.

„Obraćam se zvaničnoj Prištini da uvidi svoju grešku i da već u toku praznika, do Katoličkog Božića, oslobodi naše sinove, naše zetove, naše očeve, našu braću. Molim našu braću, molim mog predsednika Vučića da nađe način da naši momci, budu kući još za Novu godinu u zagrljajima svojih porodica i u svojim toplim kućama“, poručila je Domenika Pavletović.

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić je istakao da Bratislav Nikolić i ostali uhapšeni nisu sami, te da njima i njihovim porodicama pruža podršku.

„Ono što se desilo pre dva dana, način na koji se desilo i sve što je urađeno je jako loša poruka i znam koliko su pre svega porodice uznemirene, a i svi mi koji živimo ovde. Ovo što ste danas došli je jasna poruka da na miran način želimo da kažemo onima koji to rade, da prestanu da rade takve stvari“, kazao je Jevtić.

Na protestu u Štrpcu bilo je vidljivo i prisustvo pripadnika Kosovske policije.

Podsetimo, bivši gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i devetorica uhapšenih u policijskoj akciji u Štrpcu, Uroševcu i Prištini osumnjičeni su za izvršenje krivičnog dela zloupotrebe položaja, vršenje uticaja i neovlašćeno posedovanje oružja. Izvor-foto: Agencije i portali, radiokim.com

Categories: Društvo

Leave a Reply