Društvo

Aptiv donirao 30 računara školama u leskovačkoj opštini

U Aptiv-u su posvećeni stvaranju održive budućnosti koja takođe podrazumeva brigu o zajednicama i sledećim generacijama. U cilju boljeg obrazovanja učenika leskovačkog regiona, Aptiv donira 1.336.140 RDS [15.000 USD] za kupovinu 30 računara za opremanje učionica u dve škole u ​​leskovačkoj opštini.

Ključno je da učenici imaju pristup dostupnoj tehnologiji, što će pozitivno uticati na sticanje znanja, motivisati ih da se zainteresuju za nove tehnologije i steknu digitalne veštine. Obrazovanje je pravo svakog deteta, pa ga obezbeđivanjem opreme možemo podržati u učenju i sticanju znanja koje svi zaslužuju.

„Ponosni smo što doprinosimo alatima i resursima da pomognemo razvoju sledeće generacije naših budućih inženjera“, rekla je Rejčel Valdez, predsednica Aptiv Fondacije.

„Dok smo birali škole kojima ćemo donirati računare i opremu fokusirali smo se na sredine u kojima se nalaze, broj učekika koji pohađa školu, broj naših zaoslenih koji žiive u tim sredinama, kao i broj dece naših zaposlenih koja pohađaju tu školu”, dodala je Jelena Jovanović, menadžer ljudskih resursa kompanije Aptiv Leskovac.

Rukovodstvo kompanije Aptiv Leskovac danas je uručilo kupljene računare direktorima dve škole koje su izabrane u okviru ovog projekta: 15 računara školi Vuk Karadžić u Pečenjevcu i 15 računara školi Vuk Karadžić u Bobištu.

Aptiv je globalna tehnološka kompanija fokusirana na omogućavanje održivije budućnosti. Sa sedištem u Dablinu, u Irskoj, i više od 180.000 zaposlenih, Aptiv širom sveta pruža najvećim svetskim proizvođačima automobila rešenja koja vozila čine bezbednijim, zelenijim i povezanijim. Aptiv u Srbiji posluje od 2015. godine i sa ponosom je obezbedio više od 11.000 radnih mesta širom Novog Sada, Leskovca i Zaječara. 

Aptiv Fondacija: Osnovana 1999. godine, Aptiv fondacija je nezavisna neprofitna organizacija koja pomaže zajednicama u kojima Aptiv posluje širom sveta. Pored davanja doprinosa promociji bezbednosti na putevima i pošumljavanju, fondacija nastoji da poveže i podrži žene, manjine i različite zajednice, prvenstveno kroz obrazovanje u STEM. Fondacija je 2021. godine podržala brojne organizacije, uključujući projekat GlobalGiving u Srbiji.

Categories: Društvo

Leave a Reply