Sport

LESKOVAC: Mali rukometaši dobili vrednu sportsku opremu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima je danas deci polaznicima besplatne škole rukometnih klubova Dubočica 54 i Meteor darivao sportsku opremu u vidu trenerica, majica, šortseva i rančeva vrednosti oko 500 hiljada dinara.

Interesovanje dece za bavljenje ovim sportom je veliko, što je grad prepoznao tako da je za mališane škola rukometa besplatna, a sa radom je počela u mesecu septembru.

Cilj je kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare da se ovaj sport promoviše među decom školskog uzrasta, a grad Leskovac će nastaviti i ubuduće da ulaže u oblast sporta, odnosno sportske klubove i ustanove, što će naredne godini iznositi oko 240 miliona dinara.

Po rečima trenera RK Meteor Dragana Mitrovića upravo je saradnja ovog kluba sa RK Dubočica 54 rezultirala otvaranjem škole rukometa za decu.

Srbislav Nešić, predsednik RK Dubočica 54 Interesovanje za bavljenje sportom je veliko i trenutno ima oko 50 polaznika mini škole rukometa u Leskovcu raspoređenih u dve grupe, od prvog do trećeg i od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola.

Categories: Sport

Leave a Reply