Društvo

LESKOVAC: Takmičenje mladih poslastičara

U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi danas je održano tradicionalno takmičenje mladih poslastičara. Takmičenje “Mladi poslastičar” kompanije Dijamant i ove godine održano je u prostorijama Trgovinsko ugostiteljske škole koja je rasadnik kadrova i veoma respektabilna ustanova obrazovanja.

Inače, kako se čulo i ovom prilikom, sistem takmičenja je isti kao i prethodnih godina – prvo je organizovana interna radionica u okviru škole gde su učenici radili pripremu odnosno zadatke, a stručni žiri ih je nakon toga ocenjivao.
Predstavnik Kompanije Dijamant Zdravko Gavrlilović istakao je da je naša Trgovinsko ugostiteljska škola dostigla sam vrh u oblasti poslastičarstva. On je dodao da je takmičenje osmišljeno na taj način da se obilazi pet škola u Srbiji, a po istim normativima se pravi isti kolač. Po završetku svih radionica (ukupno pet) naredne godine u martu, kako je rekao Gavrlilović organizovaće se finalno takmičenje u Beogradu gde se bira pobednik – svaka škola ide sa tri predstavnika. To je potvrdila profesorka praktične nastave Jasmina Nikolić koja kaže da su se deca dugo pripremala za ovo takmičenje i izrazila nadu da će u skladu sa tim i plasman biti odličan.
Članovi žirija Zdravko Gavrilović, predstavnici kompanije Dijamant i jedan profesor ocenjivali su ove slatke radove učenika.

Categories: Društvo

Leave a Reply