Društvo

TU OKO NAS: Članovi Predsedništva BiH razgovarali sa Makovecom i Escobarom

Članovi Predsedništva BiH primili direktora/zamenika izvršnog direktora za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za sspoljne poslove (EEAS) Marka Makoveca i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Ponovljene su poruke zvaničnika EU i SAD-a, koji izražavaju kontinuirani interes za BiH i posvećenost proširenju EU na Zapadni Balkan., te da otvoreni razgovori trebaju voditi u smeru funkcionisanja institucija BiH i nastavka konstruktivnog dijaloga na ispunjavanju reformi na EU putu.

BiH treba ostvariti svoju evropsku perspektivu kroz reformske procese kojim bi se ostvarili međunarodni i evropski standardi, a na tom putu potrebno je osnažiti regionalnu saradnju u kojoj BiH ima značajan doprinos, rečeno je na sastanku. Treba nastaviti raditi na boljoj ekonomskoj situaciji i iskoristiti priliku koju nam pruža Evropski investicioni plan za Zapadni Balkan.

Sastanku su prisustvovali i šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler i ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson.

Categories: Društvo

Leave a Reply