Društvo

LESKOVAC: Održana 41. sednica Gradskog veća

Najvažnija tačka dnevnog reda današnjeg 41 zasedanja Gradskog veca odnosila se je na Predlog odluke o budžetu za 2022.godinu.

Obrazlažući ovaj predlog šef Odeljenja za finansije Gradske uprave Marija Milosavljević istakla je da prema projektovanom budžetu prihodi, primanja i preneta sredstva iznose 4 milijarde 370 miliona i 624 hiljade dinara. Ona je podvukla da porez na dohodak iznosi 2 milijarde dinara, a pored toga važne stavke se odnose između ostalog i na porez na zarade u iznosu od 1,9 milijardi dinara.

Na rashodnoj strani predložena sredstva kako je kazala Milosavljevićeva predložena su u iznosu od 4 milijarde 950 miliona i 724 hiljade dinara, a u ovom odeljku najvažniju stavku zauzimaju rashodi za zaposlene čiji je iznos milijardu i 295, miliona i 162 hiljade dinara, a od važnijih davanja značajno mesto zauzimaju i rashodi za korišćenje robe i usluga u iznosu od milijardu i 554 miliona i 168 hiljada dinara. Rashodna strana ima i socijalnu, kulturnu i obrazovnu komponentu.

Ovom prilikom većnici su na sednici usvojili i Predlog kadrovskog plana grada za narednu godinu. Predlog plana i programa budžetske inspekcije, Izmene i dopune plana poslovanja JP Pijaca, kao i Predlog dopune finansijskog plana mesnih zajednica na teritoriji grada.

Kako je kazao gradonačelnik dr sci med Goran Cvetanović mesna zajednica je osnovna ćelija društva za koju se ranije nisu izdvajala finansijska sredstva što je dovelo do neizmirenja obaveza za utrošenu električnu energiju što je sa kamatama uvećalo troškove i dovelo do blokada. Prema planu u 2022. za mesne zajednice iz budžeta će biti izdvojena suma od 42 miliona i u planu je deblokada svih mesnih zajednica podvukao je Cvetanović.

Većnici su na sednici dali zeleno svetlo i na Predloge projekata iz oblasti zaštite životne sredine, poljoprivrede i socijalne politike.

Na kraju u objedinjenoj raspravi Gradsko veće kao drugostepeni organ odlučivao je o predlozima i žalbama koje su vezane za otuđenje gradskog zemljišta.

Categories: Društvo

Leave a Reply