Društvo

LESKOVAC: Organizovano okupljanje gradjana

U Leskovcu je održan protest građana u znak protivljenja usvajanju zakona o referendumu. Kao i zakona o eksproprijaciji i otvaranju rudnika u saradnji sa kompanijom Rio Tinto.

Deo građana koji se okupio na Širokoj čaršiji blokirao je Bulevar oslobođenja i na taj način onemogućio saobraćaj i ako to nije predvideo organizator GG “Za Leskovac zajedno”.

Kako su rekli Nenad Zdravković i Nebojša Cakić iz GG “Za Leskovac zajedno” koji su ujedno i odbornici Gradske skupštine blokada saobraćaja nije način političke borbe i cilj ovog skupa i podvukli da svi iz GG “Za Leskovac zajedno“ neće učestvovati u tome. Oni su pozvali  građane da blokadu obustave, ali su izrazili zadovoljstvo što su leskovčani došli i pokazali da u našem gradu žive pristojni ljudi koji ne žele nasilje i koji jednostavno žele da imaju pravo da misle drugačije i svojim prisustvom iskažu nezadovoljstvo.

Ovaj poziv GG “Za Leskovac zajedno” naišao je na neodobravanje pojedinih građana i glasno iskazivanje nezadovoljstva povicima i zvižducima. Inace, oko 250 građana, prema proceni Policijske uprave Leskovac, zajedno sa članovima opozicionih partija, protestovalo je danas na Širokoj čaršiji u Leskovcu, protiv usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i otvaranju rudnika kompanije Rio Tinto. Ovom prilikom za saobraćaj je blokiran Bulevar oslobođenja. Iz istih razloga danas je bio blokiran i put Leskovac-Vlasotince, kod vlasotinačke petlje.  

Categories: Društvo

Leave a Reply