Sport

Spomenik Mirzi Delibašiću završen, otkrivanje na proleće

Organizacioni odbor za podizanje spomenika Mirzi Delibašiću jednoglasno je odlučio da se, iako je spomenik u potpunosti završen, njegovo svečano otkrivanje održi na proleće naredne godine, saopštila je press služba opštine Centar.

Zbog održavanja manifestacije “Zimska čarolija na Skenderiji” organizacioni odbor odlučio je da se zbog nemogućnosti kreiranja adekvatnog ambijenta svečana ceremonija otkrivanja spomenika održi kada se za to steknu potrebni uslovi.

Otkrivanje spomenika je prvobitno bilo planirano za 8. decembar na 20. godišnjicu Mirzine smrti. Imajući u vidu sav značaj Mirze Delibašića za Bosnu i Hercegovinu, a ceneći i potrebu za održavanjem manifestacija poput zimske čarolije na Skenderiji, organizacioni odbor je odlučio da svečano otkrivanje, na kome se očekuju brojni ugledni gosti iz BiH i inostranstva, odloži zbog nespojivosti ove dve manifestacije. Statua Mirze Delibašića, autora Adisa Lukača pobednika na međunarodnom javnom pozivu za izradu najboljeg rešenja, je u potpunosti završena i nalazi se u livnici umetnina Jurkić u Orašju ,gde će i ostati do utvrđivanja novog termina za svečano otkrivanje.

Organizacioni odbor će blagovremeno obavestiti javnost o novom terminu otkrivanja spomenika, saopšteno je.

Categories: Sport

Leave a Reply