Društvo

LESKOVAC: Akcija pošumljavanja Hisara i Spomen parka

Grad Leskovac i Ministarstvo za zaštitu životne sredine na teritoriji grada sproveli su projekat pošumljavanja brda Hisar i Spomen parka. Ukupna vrednost projekta je milion i 430 hiljada dinara a učešće grada 300 hiljada.

Zahvaljuju-ći ovom projektu na dve navedene lokacije posađeno je 280 stabala raznih vrsta drveća, poput hrasta kitnjaka, graba, lipe, javora, crnog i belog bora. Sadnja drveća je veoma važna za prirodu, svako zasađeno drvo je prirodni resurs i proizvođač kiseonika, a briga o prirodi veoma ozbiljan posao, a svaka podrška našoj lokalnoj samoupravi, poput ove, veoma značajna, kazala je ovom prilikom pr gradonačelnika Aleksandra Stojanović.

U prethodnih devet godina, kako je istakla Stojanovićeva na teritoriji našeg grada zasađeno je oko 7300 stabala lišćara i četinara i oko 3000 komada dekorativnog četinarskog i lišćarskog šiblja.

Šef Odeljenja za zaštitu životne sredine Slađan Đikić podvukao je da je pre dve godine smo zasađeno 180, sada se sadi 280 stabala autohtonih vrsta..

Ovakve akcije biće nastavljene i u narednom periodu rečeno je ovom prilikom.

Categories: Društvo

Leave a Reply