Društvo

LESKOVAC: Završeni radovi na rekonstrukciji primarne vodovodne mreže u severnom delu grada

Radovi na rekonstrukciji primarne vodovodne mreže u dužini od 2073 metra i vrednosti 19 miliona dinara u severnom delu grada započeti krajem septembra ove godine završeni su u roku, što je bio povod da gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima danas poseti selo Lipovicu.

Ova važna investicija je početak rešavanja jednog od najvećih problema sa kojim se građani ovog dela našeg grada suočavaju, kazala je ovim povodom pomoćnica gradonačelnika Andrea Tošić.

Kada je reč o vodovodnoj mreži na teritoriji našeg grada se izvodi nekoliko projekata koji imaju za cilj da se zdrava, pijaća voda obezbedi svim stanovnicima. Ona je podvukla da se trenutno izvode radovi u dve ulice u Bobištu vredni skoro devet miliona dinara, a za nekoliko dana će početi radovi i na izgradnji vodovodne mreže u Gornjem Stopanju za šta će biti izdvojen milion i 500 hiljada dinara.-

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja je rekao da su radovi na polaganju primarnog cevovoda završeni u roku i da je njima spojen cevovod iz Barja sa cevovodom iz pravca Brestovca.

Ovaj projekt je veoma važan za stanovnike Lipovice i čitavog severnog dela grada, kazao je odbornik Gradske skupštine iz ovog kraja Aleksandar Stamenković.

On je dodao da je posle više decenija dobijena primarna vodovodnu mreža i da se u narednim godinama očekuje i sekundarna.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, zaista se mnogo ulaže u ovaj deo grada i to ne samo u vodovodnu mrežu, i put kojim se dolazi iz Leskovca je dobro urađen, a Lipovica je dobila modernu ambulantu i u toku su radovi na izgradnji ograde oko škole, zaključio je Stamenković.

Categories: Društvo

Leave a Reply