Društvo

LESKOVAC: Održana sednica Gradskog veća

Na 40. sednici su se pred većnicima našle samo tri tačke dnevnog reda. Najpre je razmotren i usvojen Predlog rešenja o imenovanju radnog tela za izradu plana javnog zdravlja na teritoriji grada Leskovca. Obrazlažući ovu tačku dnevnog reda šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj Saša Mladenović naglasio je da se ovaj plan radi u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština u cilju definisanja javnog interesa i odgovornosti u cilju zdravlja stanovništva. Ovim planom definisani su prioriteti i ciljevi, a formiraće se i radni tim dodao je Mladenović.-

Zeleno svetlo na današnjoj sednici dobio je i Predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava korisnicima mera za sprovođenje energetske sanacije.

Gradska većnica Jelena Stanković istakla je da se ove mere finansiraju na osnovu raspisanog javnog poziva i to po osnovu sanacije i zamene spoljnih vrata i prozora gde se našlo 88 korisnika, za nabavku i instalaciju kotlova na gas ili bio masu 25 korisnika, dok se za nabavku spoljnih prozora i vrata na stambenim zgradama niko nije javio. Sa svima koji su aplicirali kako je kazala Stankovićeva grad će zaključiti posebne ugovore.

Na kraju zasedanja usvojen je i Predlog odluke o dodeli jednokratne pomoći redovnim učenicima koji dolaze iz porodica koje su primaoci socijalne pomoći. Pojedinačni iznos ove pomoći je 6 hiljada dinara, a za ove svrhe iz gradskog budžeta izdvojena je suma od 3 miliona dinara. Ove tačke dnevnog reda nakon realizacije naćiće se ponovo pred većnicima.

Categories: Društvo

Leave a Reply