Društvo

SOLIDARNOST – Uz braću sa Kosova i Metohije: Skup podrške u Nikšiću!

Večeras se u 18 časova u Nikšiću okupili gradjani kako bi pružili podršku i stavili jasno do znanja braći sa Kosova i Metohije da su uz njih u ovim teškim trenucima.

Podsetimo, juče je došlo do sukoba između albanske policije i srpskog naroda na severu Kosovu koji su maltretirali naš narod navodno sprovodeći istragu zbog „krijumčarenja“.

Građani su se okupili u znak protesta a došlo je do napada u kojem je kosovska* policija koristili bojna sredstva, šok bombe i suzavce, povređeno je više osoba od koje je jedan Srbin ranjen koji je, nakon što je hitno smešten i operisan u bolnici, trenutno van životne opasnosti.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić ovim povodom je razgovarao sa Srbima sa Kosova na sastanku koji je bio otvoren za javnost i pružio nedvosmislenu poruku podrške.

„Čini mi se da se svaki čovek danima, nedeljama, mesecima, ponekad i godinama, muči dok ne prelomi, dok ne donese odluku, a teške odluke odgovorni i ozbiljni ljudi ne donose lako. Ipak, kada odluku donesete, osetite nesvakidašnji mir i spokoj, jer znate da ste doneli ne najbolju, već jedinu moguću. Naša odluka je jasna i čvrsta kao stena, čuvaćemo i odbranićemo naš narod na Kosovu i Metohiji. Nema povlačenja! Predaja nije opcija! Živela Srbija!“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu. In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply