Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao prikaz naoružanja Vojske Srbije u Novom Beogradu: Svi pripadnici Vojske Srbije dokazali su koliko vole i bore se za sopstvenu zemlju!

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme koje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u parku Ušće na Novom Beogradu.

Obilasku prisustvuje potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik je nakon što je stigao pozdravio postrojene vojnike, i potom je u društvu Nenada Miloradovića, pomoćnika ministra za materijalne resurse pregledao naoružanje.

– Do kraja godine nam stiže novo naoružanje, sve će da radi! Vojska nije manekenska pista – rekao je predsednik.

Predsednik Srbije je tokom obilaska vojne opreme i mašina istakao da su svi pripadnici Vojske Srbije dokazali koliko vole i bore se za našu zemlju, ali i porazgovarao sa pripadnicima vojske.

Vučića je posebno zanimala modularna automatska puška domaće proizvodnje M-19, kojoj je moguće menjati kalibar.

– Šojgu mi je rekao za ovo da ima samo jednu primedbu. Da mora da bude providni magazin, kako bi vojnici mogli da vide koliko ima municije – rekao je predsednik, a Miloradović ga je izvestio da uskoro ulazi u proizvodnju.

Kako je dodao, neophodno je da vojska zadrži pametne i sposobne ljude u svojim redovima.

– Nastavite da razmišljate i rešavate probleme, sa parama neće biti problema – poručio je Vučić jednom od komandira.

 Vučić je tokom obilaska vojne opreme i mašina istakao da su svi pripadnici Vojske Srbije dokazali koliko vole i bore se za našu zemlju, ali i porazgovarao sa pripadnicima vojske.

Predsednik Srbije istakao je da Srbija nije mogla ni da sanja da će vojna oprema biti ovakva. Predsednik Aleksandar Vučić je tokom obilaska prikaza naoružanja Vojske Srbije u parku Ušće u Novom Beogradu prokomentarisao i izjave Saše Jankovića.

Bivši zaštitnik građana i opozicioni kandidat za predsednika priznao je da su mu strane ambasade i zapadni moćnici davali predlog da se približi Vučiću i da onda pokuša da ga sruši.

Sinoć sam s pažnjom slušao to što je govorio gospodin Janković i da budem iskren za mene nema prevelikih novosti, ali sam mu zahvalan što je to javno rekao i siguran sam da nije slagao. Potrebna je višeslojna analiza i ne bih sada ispaljivao reči i glumio junaka i žrtvu. Ukazao bih samo na jednu prirodnu i normalnu stvar, koju sam više puta rekao – važno je da je gospodin Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. To je mnogo važna činjenica.

Categories: Društvo

Leave a Reply