Društvo

KOSOVSKA MITROVICA: Razvijena trobojka povodom Dana srpskog jedinstva

U Kosovskoj Mitrovici je povodom sutrašnjeg Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbije razvijena velika trobojka. Zastava je postavljena preko fasade jedne od zgrada u centru grada.

Kako prenosi portal KoSSev prethodnih dana su stare srpske zastave koje su bile postavljene širom Kosovske Mitrovice, zamenjene novim trobojkama.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, saopštio je danas da je sve spremno za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Srbije na Kosovu. On je naveo i da Kosovska Mitrovica nije jedino mesto obojeno u crveno-plavo-belo.

„Srpske sredine širom KiM okićene su srpskom trobojkom, a naši građani s ponosom ističu srpsku zastavu! Nema svetije vrednosti za naš narod na Kosovu i Metohiji od sloge i jedinstva!“, poručio je direktor Kancelarije za KiM u objavi na Fejsbuku.

KosovaPress je pozivajući se na svoje izvore objavila da je hiljade srpskih zastava ilegalno ušlo na Kosovo tokom vikenda, alternativnim putevima u blizini Jarinja. Ovaj medij ujedno prenosi da su, na osnovu naloga Vlade Srbije, danas počele da se postavljaju zastave duž ulica četiri opština na Severu Kosova.

Categories: Društvo

Leave a Reply