Obrazovanje

VRANJE: Tijana Stanojković je sa prosekom ocena od čak 9,96 najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA.

Danas se ispred Narodne skupštine održava svečana promocija 139 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Svečanosti prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na promociji ukupno prikazano 139 kadeta i kadetkinja: njih 121 sa Vojne akademije i 18 mladića i devojaka iz 7. klase Medicinskog fakulteta VMA. Najuspešniji kadet Medicinskog fakulteta VMA je Tijana Stanojković.

Upravo je Tijana danas od Aleksandra Vučića, predsednika Srbije dobila posebno priznanje kao jedna od najboljih studenata, a ujedno i student s najvišim prosekom. Stanojkovićeva je dobila i svoj prvi čin.

Tijana je, inače, rodom iz Vranja. Ona je sa prosekom ocena od čak 9,96 najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA.

Lepa Tijana otkrila je da je odabrala uniformu Vojske Srbije jer joj je i tata oficir. Navela je da je presrećna što joj je porodica danas tu, kao i da je otac podržao kad je rekla da želi da postane oficir.

„Hvala divnim profesorima, koji su mi svojim znanjem i iskustvom otvorili vidike. Nadam se da ću i sama svojim radom doprineti ugledu koji VMA ima u Srbiji i u inostranstvu“, istakla je Tijana zahvaljujući se na dobijenom priznanju.

Na Tijanu Stanojković su danas ponosni Vranjanci, jug Srbije, ali i cella naša država. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply