Obrazovanje

LESKOVAC: Dronovi na poklon osnovcima za programiranje

Rotari kluba Leskovac danas je u Skupštinskoj sali grada, na 24. godišnjicu osnivanja, osnovnim školama Jablaničkog okruga i Centru za stručno usavršavanje uručen 31 dron za učenje programskih jezika u petom i šestom razredu.

Ovaj značajan projekat koji je pokrenut prošle godine vredi 450.000 dinara i finansiran je od strane organizacije Rotari, dok je grad učestvovao iznosom od 100.000 dinara. Direktorima 23 leskovačke osnovne škole i 7 škola iz ostalih opština Jablaničkog okruga, kao CSU su uručeni dronovi, dok je ranije danas završena obuka 75 nastavnika škola Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović je čestitao predstavnicima Rotarija na godišnjici i zahvalio se na inovativnom projektu. On je ujedno naglasio da će lokalna smouprava učiniti sve da se obrazovanje podigne na viši nivo. Prof. dr Zorica Jestrović, guverner Rotarija za Srbiju i Crnu Goru se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da rotarijanci daju sve od sebe da se pomogne mladim i obrazovanim ljudima. Biljana Đorđević, sekretar Rotari kluba u Leskovcu je govorila o aktivnostima ove humanitarne organizacije naglasivši da je prošla godina kluba protekla u znaku obrazovanja i ovog projekta.

Kako je zaključeno Rotari klub i Grad Leskovac nastaviće da zajedničkim snagama pružaju podršku obrazovnim ustanovama i maldim talentima.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply