Društvo

VRANJE: Održana svečana sednica Skupštine grada

U okviru obeležavanja 7. septembra, Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu održana je svečana sednica Skupštine grada.,,Današnji datum, sedmi septembar 1944. godine, kada su oslobodioci ušli u Vranje označio je novo razdoblje u istoriji našeg grada i okoline. Označio je oslobođenje Vranja u Drugom svetskom ratu, koji je kao najbrutalniji oružani sukob u svetu odneo preko 55 miliona nevinih života. U borbama za slobodu učestvovalo je preko 12 hiljada boraca iz našeg kraja. Nažalost 954 njih nije dočekalo slobodu, poginuli su u borbama.

Još 660 svirepo je streljano, dok su 4 hiljade Vranjanaca internirani u bugarske logore. Zahvaljujući njihovoj hrabrosti i požrtvovanju, mi već 77 godina živimo u slobodi i zato ih se svakog 7. septembra sa posebnim pijetetom sećamo”, rekao je ovom prilikom predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković. Takođe, dodao je obaveza rukovodstva grada da i u godinama koje dolaze radi na intenzivnijem razvoju, brine o građanima, njihovim potrebama, smanjenju nezaposlenosti dovođenjem novih investitora i zapošljavanjem mladih ljudi. ,,Odgovornost prema naraštajima koja dolaze zadatak je na koji moramo da odgovorimo najvećom ocenom. Da nastavimo da stvaramo uslove za njihovo, ne samo bezbrižno, već i kvalitetno odrastanje, razvoj i napredovanje, kako bi potom i oni sami bili u prilici da doprinesu svojoj lokalnoj zajednici.

S toga, i u narednom periodu trudićemo se da radimo na modernizaciji lokalnih institucija i realizaciji mnogih važnih investicija”, dodao je predsednik Skupštine grada.

U nastavku obeležavanja Dana oslobođenja Vranja, položeni su venci i cveće na Spomenik Revoluciji. 

Categories: Društvo

Leave a Reply