Obrazovanje

Zaraženi u školi, odeljenje u Vlasotincu prešlo na onlajn nastavu

Epidemiološka situacija u Jablaničkom okrugu nepovoljna je sa tendencijom brzog prelaska u vanrednu.

To je rekla dr Zorana Kulić, epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Leskovac.

„Povećava se broj obolelih i broj pozitivnih. Na osnovu toga možemo samo reći da nas čeka jedna vruća jesen što se tiče Jablaničkog okruga“, kazala je dr Kulić. Dodala je da najveći broj zaraženih koronom pripada mlađoj, radno sposobnoj populaciji, ali i da prate broj obolele dece, pošto su u obavezi da dostavljaju izveštaje Institutu „Batut“ na području svake lokalne samouprave u okrugu, na osnovu kojeg se određuje način nastave u školama.

„Zasada, kao što već znate, samo su srednje škole u Bojniku išle preko onlajn nastave. U toku ove nedelje jedno odeljenje Tehničke škole u Vlasotincu je stavljeno da pohađa nastavu onlajn“, kazala je Kulićeva i dodala je da će se izolovani učenici vratiti u školu za 10 dana.

Kada je reč o kliničkoj slici, Kulićeva je rekla da je dosad veći broj lica imao lakšu kliničku sliku, ali da se javljaju i oni koji imaju težu kliničku sliku i da se oni upućuju u kovid bolnicu u Kruševcu.

Govoreći o vakcinaciji, dr Zorana Kulić je pozvala sve koji nisu to učinili da prime prvu dozu vakcine, kao i da se oni koji su primili dve doze odlučuju da prime i treću.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply