Društvo

NAŠ UGAO: Kako sprečiti paukove da ulaze u vašu kuću?!

Hladna jesen nam je sve bliža, pa su insekti počeli da traže svoja skloništa, a omiljeno mesto im je topla kuća. S jedne strane nije loše imati bar jednog pauka koji će u njegovu mrežu hvatati sve one male insekte koji su nevidljivi golim okom, ali bi i pored toga trebalo da ih se rešite, jer mogu da izazovu velike probleme ako se razmože.

Ako ste u grupi većine ljudi koja pauke baš i ne voli u svojoj blizini, postoje trikovi pomoću kojih ćete ih udaljiti od svog doma.

1. Ulje nane i eterična ulja                                                       

Paucima miris nane nije baš najomiljeniji. Stavite eterično ulje nane i vodu u flašu sa raspršivačem i poprskajte prostorije po stanu, uglove i tamnija područja. Osim nane, ne vole ružu, lavandu ni ulje čajevca.

2. Pazite na pukotine

Pauci neće hodati po dnevnom boravku ili spavaćoj sobi tek tako, ako nemaju gde da se zavuku. Zato bi trebalo da sanirate sve pukotine u zidovima, plafonu i podovima da se ne bi odomaćili kod vas.

3. Redovno čistite

Pazite da nigde ne ostavljate hranu i da sakupljate mrvice kako ne biste privukli ove dosadne posetioce. Redovno usisavajte prostorije i brišite prašinu sa zidova.

4. Sveće sa cimetom

Investiranje u sveće s cimetom odličan je način da sprečite pauke da se šire po kući. Naime, cimet je još jedan od mirisa koji pauci ne podnose.

Categories: Društvo

Leave a Reply