Društvo

ZAHVALNOST :Medicinska škola u Nišu „Dr Milenko Hadžić“ promenila je naziv u „Dr Miodrag Lazić“

Medicinska škola u Nišu „Dr Milenko Hadžić“ promenila je naziv u „Dr Miodrag Lazić“, na osnovu rešenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja! Informacija o promeni naziva škole objavljena je na zvaničnom sajtu škole.

Pun naziv škole u Zetskoj ulici u Nišu od školske 2021/22 godine biće Medicinska škola „Dr Miodrag Lazić“. Ideja je nastala neposredno nakon smrti čuvenog lekara.

Inače, ovu inicijativu ranije je podneo direktor škole Miroslav Savić. – Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak“ – rekao je Savić ranije.

Podsetimo, dr Miodrag Lazić, poznati srpski hirurg iz Niša preminuo 14. aprila 2020. godine je u 65. godini od korona virusa, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Smrt dr Lazića potresla je celu Srbiju i Republiku Srpsku, gde je tokom rata od 1992. do 1996 godine spasio nebrojeno mnogo života. U svom oproštajnom pismu naveo je da je otišao časno i pošteno, i da mu čast i ponos nisu dozvolili da se skloni.

Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply