Društvo

Uprava Hrama u Podgorici: Dočekajmo zajednički i primimo blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Porfirija, saborno, u ljubavi Hristovoj

Povodom prve posete Patrijarha srpskog g. Porfirija Mitropoliji crnogorsko-primorskoj zbog svetog i sveštenog čina ustoličenja Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, a koja nesumnjivo predstavlja veliku radost i blagoslov za sve vernike u Crnoj Gori, Uprava Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici obavestila je i pozvala sav narod koji želi da lično dočeka Patrijarha Porfirija i primi njegov patrijaraški blagoslov, da uzme učešća u svečanosti koja će se zbog trenutne epidemiološke situacije, održati na otvorenom ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, u subotu 4. septembra sa početkom u 18 časova.

„Tokom ove svečanosti, nakon odslužene Večernje službe sa doksologijom i obraćanja Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija i Njegove svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, priređen je i svečani kulturno-umetnički program u kojem će uzeti učešća brojni umetnici iz Srbije i Crne Gore: rep grupa Beogradski Sindikat, etno pojac Danica Crnogorčević, guslarka Bojana Peković, etno pojac Branka Zečević, Kulturno-umetničko društvo ,,Đurđevdansko Kolo“, frulaš Radovan Suknović, Muzički sastav manastira Fenek – ,,Fenečki Biseri“.

Dočekajmo zajednički i primimo blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Porfirija, saborno, u ljubavi Hristovoj! Neka je blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje! Dobro došli!“, poručili su.

Categories: Društvo

Leave a Reply