Društvo

Britanski glumac Džon Čalis, poznatiji kao Bojsi iz popularne serije Mućke podneo je zahtev da postane državljanin Srbije

Britanski glumac Džon Čalis, poznatiji kao Bojsi iz popularne serije Mućke podneo je zahtev da postane državljanin Srbije. Mnoge je obradovala fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama, a koju je objavio čuveni glumac. Vesić je na svom Fejsbuk nalogu „otkrio tajnu“ fotografije koju je Čalis objavio na društvenim mrežama, a na kojoj je njegov crni „mercedes“, na čijim tablicama piše „Srbija“.

„Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović“, napisao je Vesić.

Dodao je da je imao čast da u ime Grada Beograda potpiše preporuku Grada Beograda da Čalis postane srpski državljanin i istakao da nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je on učinio na promociji Srbije i Beograda posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan.

Prema njegovim rečima, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić podržala je ideju da Čalis postane srpski državljanin.

Posebno je zahvalio Srbinu koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću „koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju“.

„Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam, jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film „Bojsi u Beogradu“. Bojsi dobrodošao kući“, poručio je Vesić.

Categories: Društvo

Leave a Reply