Društvo

Predsednik Vučić u Toplici: Za dva meseca nova fabrika vranjskog Jumka u Barbatovcu

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je u Prokuplje i Blace, gde je u Barbatovcu najavio otvaranje novog pogona kompanije „Jumko“.Vučić je najavio da će novi pogon „Jumka“ na teritoriji opštine Blace biti završen za dva meseca, a u njemu će, prema njegovim rečima, raditi 75 ljudi, uglavnom žena.

– To će da podigne celo Blace, zaposliće ljude i omogućiti opstanak i ostanak na pradedovskim ognjištima – ocenio je on dodajući da meštani dobijaju fabriku posle 40 ili 45 godina.

Zahvalio se „Jumku“, ali i ukazao da država obezbeđuje da imaju šta da rade u svojim pogonima.

– Kada sam došao u Vranje bili su zadovoljni sa 27.000 dinara, a pre toga je plata bila još manja. 

Sada imaju 38.000 dinara, što će dobijati i ovde. Nije bog zna kakva plata, ali je to plata, a zatim ima i njiva, okućnica, voćnjak – dodao je Vučić.

Sa više narudžbina od države, izrazio je uverenje, biće obezbeđene još veće plate za sve pogone „Jumka“.

Vučić je zatim obišao i sam objekat u kojem će biti smeštena fabirka „Jumko“ u Blacu, koja će šiti uniforme.

– Biće za vojsku i policiju još, samo morate da radite najbolje što možete.

Kada nacrtaju naši specijalci, da takvu opremu uradite, od impregniranog platna, od čega god – rekao je Vučić generalnom direktoru vranjskog „Jumka“ Branislavu Trajkovića.

Trajković je preneo da imaju svu opremu, da je sve spremno da se instalira u Blacu, a da će biti i obuka za buduće zaposlene u Vranju.

On je rekao predsedniku i da pogon u Rudnoj glavi, otvoren pre nepuna dva meseca, radi odlično, kao i pogon u Drvaru, dodajući da imaju već poslove u RS, kao i da očekuju da se obim posla dodatno uveća.

Categories: Društvo

Leave a Reply