Društvo

Od vikenda novi uslovi za ulazak u Nemačku

Svi putnici koji dolaze u Nemačku od vikenda će morati da predoče dokaz o imunitetu na kovid 19, bilo da se radi o potvrdi o vakcinaciji ili preležanoj bolesti ili da pokažu negativan rezultat testa na virus korona, javio je nemački list “Špigl”.

Plan, u koji je “Špigl” imao uvid u Ministarstvu zdravlja Nemačke, odražava rastuću zabrinutost nemačkih regionalnih i federalnih lidera da bi porast broja zaraženih u turističkim mestima mogao da doprinese četvrtom talasu epidemije kada se Nemci vrate sa letovanja.

“Nivo prenošenja zaraze u Nemačkoj trenutno je prilično nizak u odnosu na druge zemlje. Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva.

Nemačke vlasti sada zahtevaju negativan test ili dokaz o imunutetu samo od takozvanih rizičnih područja u kojima se brzo širi zaraza i gde su registrovani novi sojevi virusa korona, a to su u Evropi trenutno Velika Britanija, Španija i Holandija.

Pravila se drugačije primenjuju na aerodromima i graničnim prelazima, a regionalni lideri žele da ih učine doslednijim. Autor: SRNA/ATV

Categories: Društvo

Leave a Reply