Društvo

LESKOVAC: Ambasador Irana u poseti gradonačelniku Cvetanoviću

Njegova ekselencija ambasador Islamske Republike Iran Rašid Hasanpur boravio je u Leskovcu, a kako je na prijemu koji je priredio gradonačelnik dr sci med Goran Cvetanović rečeno, cilj ove posete je upoznavanje sa privrednim potencijalima našeg grada radi  stvaranja uslova za sveukupnu saradnju dve zemlje. Tokom ove posete održan je sastanak ambasadora Hasanpura i Saveta za privredni razvoj grada Leskovca. Fokus ovog sastanka stavljen je na tekstilnoj, drvnoj industriji i poljoprivredi.

Kako je ovom prilikom rekao doktor Cvetanović rezultat ovog susreta je dogovor da naši privrednici pošalju svoje sivije ambasadi Irana kako bi se ostvario kontakt sa privrednicima ove države. Gradonačelnik Cvetanović je u srdačnom razgovoru izneo i predlog da se Leskovac pobratimi sa sličnim gradom u Iranu, kako bi se uzajamni odnosi što pre i delotvornije unapredili.

Ambasador Irana Rašid Hasanpur istakao je da je zadovoljan prijemom u Leskovcu, gde je nedavno boravio u poseti kompaniji Nevena kolor kada su izneti i konkretni predlozi za plasman proizvoda, odnosno boja i lakova na iransko tržište i dodao da se ova saradnja može proširiti i na druge privredne oblasti. On je ovom prilikom obećao da će organizovati posetu privrednika ove zemlje našem gradu.

Istovremeno je podvukao da se bez obzira na sankcije koje su od strane zapadnih zemalja uvedene Iranu odvija spoljno trgovinska razmena.

Sličnost u mentalitetu i kulturi naših naroda nam omogućava da naše dve zemlje još bolje sarađuju zaključeno je na ovom prijemu.

Categories: Društvo

Leave a Reply