Društvo

LESKOVAC: Spomenice za poginule pripadnike 549. motorizovane brigade

U nedelju, 25. jula, u Crkvi Odžakliji, spomenice će, iz ruku ratnog komandanta ove brigade, generala Božidara Delića, primiti članovi porodica 40 nastradalih boraca iz Jablaničkog okruga

U znak sećanja na slavnu i herojsku 549. oklopnu motorizovanu brigadu, formirano je udruženje “Car Dušan Silni“, koje dodelom spomenica porodicama svojih palih drugova, želi da im se simbolično oduži, a javnost podseti na to da su oni za odbranu otadžbine položili najveću žrtvu-svoje živote.

Program će u nedelju, u Crkvi Odžakliji, u 10.30 početi Liturgijum, koju će, kako je najavljeno, služiti Vladika niški Arsenije.

Nakon toga, biće upriličena dodela Spomenica porodicama 40 poginulih pripadnika herojske brigade iz Jablaničkog okruga. Uručiće im ih general u penziji, Božidar Delić, ratni komandant slavne jednice.

U odbranu otadžbine, tačnije Kosova i Metohije, u 549. motorizovanu brigadu, pozvano je oko 3.300 rezervista, vojnika i oficira sa teritorije Jablaničkog okruga, a junački je u borbama nastradalo njih 40.

Categories: Društvo

Leave a Reply