Društvo

Risto Jovanović, uhapšen na Gazimestanu, posle plaćanja novčane kazne pušten iz pritvora

Podgoričanin Risto Jovanović, uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“, pušten je iz pritvora nakon plaćanja novčane kazne.

Sud je ranije danas osudio Ristu Jovanovica na sest meseci zatvora počevši od datuma izricanja presude.

 Međutim, sud je objavio i da može da uvaži zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, što su odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili.

. DF će, kako prenosi ovaj portal, uplatiti novac da Jovanović izađe iz “kazamata” u kome leži potpuno nevin, samo zato što je Srbin

Demokratski front (DF) platiće 6.7000 evra kaucije da Risto Jovanović, Srbin iz Podgorice odmah napusti kosovski* „kazamat“ Novčanu kaznu za Jovanovića platila je njegova sestra.

Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obeležja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini. Izvor-foto: Agencije i portali, In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply