Društvo

DRUGI PIŠU – Noj: Bošnjačke borce poginule na ratištu tretiraju kao žrtve “genocida”

Poslanik u nemačkom parlamentu Aleksdander Noj kaže da se u Srebrenici bošnjački borci, koji su ubijeni na ratištu, tretiraju kao žrtve nekakvog srpskog genocida, dok je s druge strane oslobođen njihov komandant Naser Orić, iako je jasno da je počinio zločin.

Noj je rekao da ne može da oceni da li je u Srebrenici reč o genocidu, ratnom zločinu ili nečemu trećem, ali da je poznato da tamo ubijeni Bošnjaci nisu svi bili civili, nego bošnjački borci koji su poginuli u sukobima, što se prikriva.

– Osim toga, u okolini Srebrenice, mislimanska vojska ubila je hiljadu srpskih civila, što je i dovelo do događaja u Srebrenici, a to se nigde ne pominje – rekao je Noj za Večernje novosti.

On je ocenio da je cilj da se Srbi ocrne, jer neće u NATO.

Na pitanje da li Zapad sprema za budućnost neke nove kazne za Srbe, on navodi da je to moguće.

– Možemo se nadati tome. Instrumenata ima dovoljno – ekonomske sankcije, negativna propaganda, ucene…Pred Haškim tribunalom osuđen je natprosečno veliki broj Srba, dok su oslobađani optuženici ostalih nacinalnosti – napominje Noj, poslanik Levice.

On dodaje da Albanci, Hrvati i Bošnjaci i te kako imaju za šta da odgovaraju i to se ne sme zaboraviti.

Noj je ponovio da “žrtve na ovim prostorima moraju da budu isključivo Hrvati, Albanci i Bošnjaci, uprkos tome što na Kosovu i Metohiji, BiH i Hrvatskoj ima mnogo ubijenih srpskih civila, te da Srbi moraju isključivo biti zločinci”.

Autor: SRNA/RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply