Društvo

I TOGA IMA: Najskuplji hamburger na svetu košta pet hiljada eura

Za nekoga je hamburger skromna hrana, jer predstavlja parče mesa između dva parčeta hleba, sa nekom salatom i namazima. Međutim, za druge je pravljenje hamburgera umetnost i izazov kojem se svaki put odazivaju sa ogromnim entuzijazmom.

Iz tog entuzijazma često proizađu neke zaista ekstravagantne varijacije na temu, od kojih mnoge obaraju i pojedine rekorde. Robert Jan de Vin iz Holandije upravo je oborio svetski rekord za najskuplji burger svojom najnovijom kreacijom pod nazivom Golden Boy.
U odnosu na mnoge druge, on se ne ističe toliko svojom veličinom koliko sastojcima, a zahvaljući njima, konačna cena je čak 5 hiljada eura! To se prvenstveno odnosi na Vagi govedinu, jestivi komad zlata i Beluga kavijar.

Ono što je zanimljivo jeste da je celokupan prihod od ovog preskupog burgera otišao u dobrotvorne svrhe, odnosno na račun jedne holandske banke hrane. Za sada je prodat samo jedan primerak, a Robert je spreman da ih napravi koliko god treba ako bude još zainteresovanih.Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply