Obrazovanje

Djacima generacije u Lebanu uručene novčane nagrade

Pet najboljih učenika svih obrazovnih ustanova su povodom završetka školske godine dobili novčane nagrade, kao mali znak pažnje i podsticaj za dalji rad, kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović i dodao da opština Lebane tradicionalno svake godine opredeljuje po 20.000 dinara za đake generacije, a te iste nagrade najbolji učenici dobijaju i za Dan opštine 8. novembra.

Lokalna samouprava planira, kako je rekao Bogdanović da putem Fonda za mlade talente gostima predstavi najbolje učenike jer su oni Potencijal grada.On je podsetio da opština Lebane preko Fonda za mlade talente, odnosno Saveta za talente izdvaja i sredstva za studente sa prosekom iznad 9.

Predsednik opštine Ivan Bogdanović je podvukao da lokalno rukovodstvo ima ambiciozne planove koji se tiču mladih ljudi, a to se odnosi na formiranje udruženja preko koga bi se preusmeravala pomoć najboljim učenicima, studentima, post diplomcima i doktorantima koji bi se stručno usavršavali u zemlji i inostranstvu.

Učenici generacije ove godine su: Aleksandra Milić sa prirodno matematičkog smera iz Gimnazije, Predrag Milošević učenik smera tehničar drumskog saobraćaja iz Srednje tehničke škole “Vožd Karađorđe”, Jefimija Mihajlović iz osnovne škole “Vuk Karadžić”, Iva Ristanović iz osnovne škole “Radovan Kovačević-Maksim” i Mihajlo Cvetković iz osnovne škole “Radoje Domanović”.

Opština Lebane je danas tradicionalno uručila i novčana sredstva porodiljama. Kako je podvukao predsednik opštine Ivan Bogdanović ova pomoć je za drugi kvartal 2021. godine.

Ukupno 44 bebe danas su dobile poklone i novčanu čestitku u iznosu od 20.000 dinara.

Bogdanović ističe da je u dva kvartala ove godine rođeno 95-toro dece i da su sva dobila iste poklone.

Istovremeno on je istakao da će ubuduće praksa biti da opština Lebane daruje i prvorođene bebe svake nove godine sa 30.000 dinara.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply