Nekategorizovano

AKTUELNO – SRPSKA LISTA: Odbili smo da damo legitimitet nameri da se srpskom narodu „zalepi etiketa genocidnog“

Poslanici Srpske liste u Skupštini u Prištini su danas javno i jasno demonstrativno napuštajući sednicu skupštine odbili da prisustvom daju legitimitet nameri kosovskih institucija da srpskom narodu „zalepe etiketu genocidnog“.

U objavi Srpske liste na Fejsbuku napominje se da rezolucijom koju su predložili poslanici iz redova bošnjačkog naroda, a podržali svi albanski poslanici, jednostrano se, bez ikakvog osnova, napada srpski narod, srpska država, i ugrožavaju međunacionalni odnosi, a nijednom rečju ne govori o zločinačkom stradanju Srba, bilo u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj ili na Кosovu i Metohiji.

„Više je nego sramno da se u skupštini u Prištini nikada ne pomenu zločini nad Srbima, poput ubistva srpskih žetelaca u Starom Gracku, ubistva i ranjavnje dece na Bistrici, ili proterivanje i veliki broj nestalih Srba sa Kosova i Metohije, ali se nastoji da se Srbi i Srbija na najgori mogući način kleveću i vređaju, a svaki pokušaj javnog iznošenja istine o zločinima nad Srbima osuđuje kao verbalni delikt“, dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Organizovana halabuka i histerija protiv srpskog naroda i države nakon toliko godina, koje su, nažalost, krenule iz Crne Gore, jeste isključivo proizvod zavisti usled svakodnevnog jačanja naše države na ekonomskom, političkom, vojnom, zdravstvenom i svakom drugom planu.

„Zato će najbolji odgovor svakog od nas, pojedinačno ali i naše države biti još jači i predaniji rad i ekonomski napredak koji će našu Srbiju i naš narod učiniti snažnijim, slobodnijim i boljim“, zaključili su iz Srpske liste. izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Nekategorizovano

Leave a Reply