Društvo

SAZNAJEMO: U Srebrenici usvojena “Rezolucija o stradanju srpskog naroda”

Skupština opštine Srebrenica usvojila je u 2. jula Rezoluciju o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice u 20. Veku, piše Radio Slobodna Evropa. Predlog za usvajanje Rezolucije je podneo Radomir Pavlović, potpredsednik Skupštine opštine.

Uoči usvajanja Rezolucije, odbornici iz reda bošnjačkog naroda (šest odbornika) su napustili sednicu. On je najavio da će Rezolucija biti proslijeđena Skupštini Republike Srpske da usvoji identičnu rezoluciju.

„S obzirom na dešavanja iz okruženja, Crne Gore, ovo je vreme da podvučemo crtu i kažemo šta je bilo u Drugom svetskom ratu, šta je bilo u zadnjem ratu, da pošaljemo poruku koju politiku mi želimo. Ovo je kompromis u kojem mi ne osuđujemo stradanja drugih naroda, ali želimo da istaknemo da su stradali i Srbi na ovom prostoru, posebno u zadnjem i Drugom svetskom ratu“, kazao je Pavlović.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je za RSE kazao da se ‘nije moglo prećutati na ono što se radi o srpskom narodu’.

„Iz dana u dan vidimo one koji podležu pritisku međunarodne zajednice i osuđuju srpski narod za ono što nije počinio. Naša skupština je morala da reaguje i mislim da je ovo pravi potez“, kazao je Grujičić. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply