Sport

SAZNAJEMO: Dubočica u Prvoj ligi ?- Biće poništene postojeće propozicije i usvojen dugoročan model o takmičenju 16 superligaša.

FSS je doneo odluku o skraćenju Super lige, ali će ta odluka u istoriju i pre nego je zaživela, na sastanku 6. jula.

Do promene dolazi posle istupa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se minulog vikenda usprotivio ideji o smanjenju broja klubova u elitnom rangu, a kao jedan od razloga je naveo veliki broj stadiona u izgradnji širom Srbije u koje država ulaže novac.

– Pa, šta to znači, da ukinemo fudbal u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Loznici… Zašto gradimo stadione? Da igraju pet klubova iz Beograda, tri iz Novog Sada i da ukinemo sve? – zapitao se Vučić.

Reakcija FSS-a stiže po hitnom postupku, piše „Sport klub“. Nikakvog skraćenja neće biti, pa će superligaško takmičenje imati i u narednim godinama 16 učesnika.

Biće poništene postojeće propozicije i usvojen dugoročan model o takmičenju 16 superligaša, a odluku bi trebalo da donese Odbor za hitna pitanja, najverovatnije, na narednoj sednici, 6. jula. Da li će ova odluka omogućiti da GFK ’’Dubočica’’ sačuva prvoligaški status ostaje da se vidi.

Categories: Sport

Leave a Reply