Sport

Na Vidovdan u Partizan se vraća veliki Željko Obradović

Druga era Željka Obradovića u ulozi trenera Partizana zvanično počinje današnjom promocijom u 16 časova u beogradskom hotelu „Radison“. Osim najtrofejnijeg trenera Evrope, javnosti će se obratiti predsednik crno-belih Ostoja Mijailović i sportski direktor Zoran Savić.

Na klupu kluba u kojem je načeo neuporedivu trenersku karijeru vratio se posle 28 godina, tokom kojih je osvojio devet evroligaških trofeja. Prvi upravo sa Partizanom u nezaboravnoj sezoni 1991/1992.

Pred legendarnim Žocom sada je projekat obnove narušene reputacije kluba nekada pretplaćenog na najviše standarde, za koji je sezona bez trofeja, kao što je prethodna, bila praktično nezamisliva.

Trogodišnji ugovor sa Obradovićem najavljuje raskid sa politikom čestih promena trenera, dominantnoj u Humskoj od odlaska Duška Vujoševića. Od sezone 2015/2016. promenjeno je osam trenera, čak tri prošle takmičarske godine (Vlado Šćepanović, Sašo Filipovski, Aleksandar Matović).

Te glavobolje prestaju dolaskom Obradovića, koji je u prethodna dva kluba proveo 20 godina, 13 u Panatinaikosu i sedam u Fenerbahčeu. Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply