Društvo

Vojna policija Kopnene vojske u akciji protiv terorista na poligonu „Međa“

Na poligonu „Međa“ kod Leskovca, jedinice vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizuju protivterorističke vežbe i intenzivna taktička uvežbavanja.

Tokom vežbe proigravaju se taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe, od dobijanja obaveštajnih podataka do uspešnog izvršenja zadatka, uz upotrebu žive sile i specijalnih vozila vojne policije.

Nastupanje u napadu na terorističku grupu, dejstvo snajperskih parova i borbenih vozila, pretres terena, sprečavanje bekstva terorista, kao i neutralisanje terorističkih grupa u utvrđenim objektima, samo su deo segmenata vežbe koje izvode vojni policajci.

Učešćem na vežbi unapređuju se sposobnosti jedinica vojne policije Kopnene vojske za realizaciju najrazličitijih vojnopolicijskih zadataka i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje bezbednosti u svim zemljišnim, meteorološkim i borbenim uslovima.

Vežbovne aktivnosti na poligonu „Međa“ deo su Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, koju na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom. Foto: MOD

Categories: Društvo

Leave a Reply